Nuoria uimassa

Rippikoulu

Rippikoulu on seurakunnan järjestämää kasteopetusta. Rippikoulussa nuoria perehdytetään kirkon yhteiseen uskoon ja ohjataan elämään seurakuntayhteydessä. Rippikoulu kutsuu pohtimaan omaa suhdettaan Jumalaan, Jeesuksen ja Pyhään Henkeen sekä uskonkysymyksiin.

Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Miksi rippikoulu?

Kasteessa sinusta on tullut kristitty ja olet aloittanut elämänmittaisen seikkailun. Kaste perustuu Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn. Kaste onkin ainoa tie seurakunnan jäseneksi ja kristityksi. Rippikoulu puolestaan on pikku hiljaa kehittynyt tuosta Jeesuksen antaman käskyn opetusosuudesta: kasteelle haluaville piti opettaa kasteen merkitys. Kaste on portti myös ehtoolliselle.

Kastetilaisuudessa vanhempasi ja kummisi ovat yhteen ääneen lausuneet uskontunnustuksen. Rippikoulussa tutustutaan uskon sisältöön ja konfirmaatiossa sama uskontunnustus lausutaan itsenäisenä kristittynä. Rippikoulu on siis kirkon kasteopetusta. Rippikoulu käydään yleensä sen kalenterivuoden aikana, jolloin nuori täyttää 15 vuotta.

Mikäli sinua ei ole kastettu ja haluat osallistua rippikouluun, olet lämpimästi tervetullut! Kaste voidaan toimittaa rippikoulun aikana. Mikäli haluat, voit osallistua myös pelkästään rippikoulun ilman konfirmaatiota.

Rippikoulumme tavoitteena

on, että nuori voisi:

-  vahvistua uskossa kolmiyhteiseen Jumalaan, johon hänet on Pyhässä kasteessa liitetty
   - kasvaa rakkaudessa lähimmäisiinsä
   - elää rukouksessa ja löytää paikkansa kristittynnä tässä elämässä ja seurakunnassa

nuoria konfirmaatiossa albat päällä