Urut

V. 1877 saatiin kirkkoon 13-äänikertaiset urut.  Ne oli hankittu Räävelistä  (nykyisestä Tallinnasta) Gustaf Nordmannilta.  V. 1942 hankittiin 45-äänikertaiset urut  ja ne valmisti Kangasalan Urkutehdas.

Nykyiset urut ovat Kangasalan Urkurakentamon ja diplomiurkuri Eero Väätäisen suunnittelemat ja toteuttamat 45-äänikertaiset romanttisen tyylisuunnan urut.  Ne on hankittu v. 1989.    Tämä urkutyyppi soveltuu monipuoliseen jumalanpalveluskäyttöön.  Samalla se on upea konserttisoitin.

Kangasalan Urkurakentamo kertoo projektista näin: Suunnittelun lähtökohtana ja inspiraationa oli Engelin suunnittelema mahtava kirkko.Tavoitteena oli soitin, joka soveltuisi kirkon klassiseen arkkitehtuuriin luonnollisella tavalla ja jonka sointi täyttäisi vaivattomasti suuren kirkon.

YouTube-video

Ensimmäiset urut Leppävirran kirkkoon saatiin vuonna 1877 Räävelistä (nyk. Tallinna).

Uruissa Eero Leivo (kanttorina 1909-1923).