Koronatilanteen vuoksi kerhot alkavat aikaisintaan viikolla 3

Diakoniatyö ja ryhmät

Diakoniatyö kokoaa yhteen monenlaisia erityisryhmiä ja järjestää toimintaa: mm. näkövammaisten ryhmät, huonokuuloisten ryhmät ja kimppakierros.

Ryhmät kokoontuvat sovittuina aikoina, lisäksi ohjelmassa voi olla vaikkapa retkiä tai leiripäiviä.

Diakonian juhlavuoden logo, pystykuva: vuosiluku 2022 ja auttavat kädet.

Hätäaputili

Diakonian hätäaputilille kootaan kolehteja ja esim. merkkipäivämuistamisia, joilla autetaan erityisesti niitä leppävirtalaisia jotka vaikean elämäntilanteen ja muun avun riittämättömyyden takia ovat hätätilassa. Tilin numero on FI80 5230 0140 0529 95

Rahankeräyslupa:  RA/2020/1481, Poliisihallitus 20.11.2020.

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal. 6:2

Yhteisvastuu sydän

Diakoniatyö on kristilliseen rakkauteen perustuvaa toimintaa ihmisten auttamiseksi ja tukemiseksi elämän arjessa.

Elämän erilaisten vaikeuksien ja vastoinkäymisten kohdatessa voi ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään. Diakoniatyö tarjoaa apua niin henkisissä, hengellisissä kuin taloudellisissakin asioissa. Lisää oman seurakuntamme diakoniatyöstä tästä

Merkittävä osa diakoniaa on varustaa seurakuntalaisia kantamaan vastuuta lähimmäisistään erilaisten vapaaehtoistyön keinoin. Vapaaehtoistyöstä saat lisätietoa Vapaaehtoistyön sivulta.

Diakoniatyöntekijöiden vastaanotto toimii ajanvarauksella. Aika varataan suoraan diakoneilta:  Mira Hahtala 040 581 1282 tai Pia Huovinen 040 705 4642.

Varaathan vastaanotolle tullessa mukaan tarvittavat tositteet tuloista ja menoista sekä
toimeentulotukipäätöksen. Diakoniatoimisto sijaitsee srk:n virastotalolla, Savonkatu 21.
Työntekijän voi pyytää käymään myös kotiin.

Diakonian juhlavuosi 2022

1.9.2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman. Tämän kunniaksi vietämme diakonian juhlavuotta.

Juhlavuonna keskiössä ovat erityisesti diakonian vihkimysvirka, ammatillinen diakoniatyö sekä kaikki diakonian toimijat. Jokainen kristitty voi omalla paikallaan toteuttaa diakoniaa arjen lähimmäisyytenä.

Seurakuntien diakoniatyö on vahva osallisuuden mahdollistaja ja vapaaehtoistoiminnan organisoija. Diakoninen kirkko innostaa ja varustaa seurakuntia ja niiden jäseniä toteuttamaan lähimmäisenrakkautta ja edistämään ihmisarvoista elämää. Lue lisää diakonisen toiminnan periaatteista.Linkki avautuu uudessa välilehdessä