alttari, liturginen väri valkoinen

Jumalanpalvelukset

AVIn Koronakoordinaatioryhmä totesi, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alue siirtyy epidemian kiihtymisvaiheeseen 26.7.2021 alkaen.

Voimassa olevat alueelliset suositukset 26.7.2021 alkaen
Alueella on voimassa kiihtymistason maskisuositus, jonka mukaisesti maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa.

Valmistujais- ja rippijuhlissa maskia on tärkeää käyttää, mikäli turvavälien noudattaminen on vaikeaa. Jos vieraita on määrä saapua eri puolelta maata ja sellaisilta alueilta, joilla epidemiatilanne ei ole yhtä suotuisa kuin Pohjois-Savossa, on maskien käyttö erityisen tärkeää. Muuntunut virus tarttuu herkemmin - pidä yli 2 metrin turvaväli ja vältä lähikontakteja.
Uudet muuntuneet koronavirusvariantit tarttuvat ja leviävät aiempaa koronavirusvarianttia nopeammin ja THL suosittelee nyt yli 2 metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Lisäksi lähikontakteja tulisi vähentää entisestään.

Linkki avin sivuille

Em. johtuen on kirkossa joka toinen penkkirivi edelleen pois käytöstä, kirkkosaliin tullessa tulee käyttää käsidesiä ja maskeja.

Leppävirralla jumalanpalvelukset kirkonkylällä klo 10 ja n. kerran kuukaudessa Näädänmaan kyläkirkossa. Lisäksi kokoonnumme jumalanpalvelukseen myös Sorsakosken Koskentuvalla.

Erityisjumalanpalveluksia vietetään ajoittain samoin kuin eri puolilla pitäjää järjestättäviä ns. Maakirkkoja.

Messuun eli ehtoollisjumalanpalvelukseen kuuluu pyhä ateria, ehtoollinen.

Sanajumalanpalveluksissa ehtoollista ei vietetä ja se on yleensä kestoltaan messua hieman lyhyempi.

Erityisjumalanpalveluksia, kuten esim. kansanlaulukirkkoja, toimitetaan ajoittain.

Koko perheen messuja, vauvakirkkoja ja lastenkirkkoja järjestetään muutaman kerran vuodessa.

Löydät lisätietoja eri jumalanpalveuksista tapahtumalistauksesta.

Leppävirran kirkon jumalanpalvelukset voit kuulla internetistä suoratoistona vasemman palkin kohdasta nettiradio.

Suntioryhmät

Leppävirran kirkossa toimii suntioryhmiä: vapaaehtoisia, jotka hoitavat jumalanpalveluksien ja toisinaan myös muiden tilaisuuksien suntion tehtäviä sunnuntaisin.

Mikäli tehtävä kiinnostaa, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai tule sakastiin messun jälkeen.

Kirkon oppaat

Vapaaehtoiset toimivat kesällä tiekirkon oppaana.

Tervetuloa mukaan viettämään kesäisiä päiviä Leppävirralla vierailevien seurassa kirkkoa esitellen. Tehtävään annetaan opastus. Lisätietoja kirkkoherranvirastosta, puh. 040 176 3555.

Vanha puulle maalattu kuva ehtoollismaljaa kannattavasta miehestä
Toppeliuksen kirkkomaalaus Leppävirran aiemmasta kirkosta

Hengellistä elämää voit harjoittaa myös ulkoillessa.

Harjulan rukouspolulla

Rukouksia vaellukselle löytyy tästä.