Sururyhmä

Sururyhmä on ohjattu vertaistukiryhmä läheisensä menettäneelle.

Surun jakaminen ja yhdessä käsitteleminen voi tuoda lohtua ja auttaa eteenpäin. Sururyhmä perustuu keskinäiseen kokemusten jakamiseen sekä vertaistukeen.

Sururyhmään kannattaa osallistua muutama kuukausi läheisen kuoleman jälkeen tai sitten kun on valmis käsittelemään ja jakamaan asiaa ryhmässä.

Ryhmä on suljettu eli ilmoittautumisajan päätyttyä ja ryhmän alettua uusia ryhmäläisiä ei voida enää ottaa mukaan.

Sururyhmä ma klo 16 Virastotalolla, 4 kokoontumiskertaa (3.11., 10.11., 17.11., 24.11.)

Vetäjinä diakonit Pia Huovinen ja Mira Hahtala-Säde
Tiedustelut ja ilmoittautuminen ma 26.10. mennessä Pia Huovinen p. 040 7054642

surukynttilöitä tien varrella

Suru

Yksin on vaikea jakaa surua. Papit ja diakoniatyöntekijät tavoittaa seurakuntavirastolta ja he saapuvat sovittaessa myös kotiin jakamaan surun taakkaa. Nouseepa tunne läheisen menettämisestä, työttömäksi jäämisestä tai ihmissuhteiden ongelmista, älä jää surussasi yksin vaan pyydä apua. Olemme sinua varten.

Kun suru koskettaa useita tai yllättäen, keskustelun tarve on suuri ja kysymyksiä monta. Seurakunnan kriisityötä tehdään siellä, missä apua tarvitaan: kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa.

Jumala itse on heidän luonaan
ja hän pyyhkii heidän silmistään
joka ainoan kyyneleen.
- Joh. ilm. 21: 3-4

Kun itsemurhan tehneen läheinen on kohdannut asiaan liittyvät, usein ristiriitaiset tunteet, löytyy itse suruprosessille enemmän tilaa.

Itsemurhan tehneen läheiset kohtaavat vaikeita kysymyksiä

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta.

Kuoleman jälkeen on toivoa