Leppävirran kirkko

Kirkkokaari 1 , 79100 Leppävirta

Leppävirran kirkko

Leppävirran kirkonkylän keskustassa sijaitseva C.L. Engelin suunnittelema kivikirkko otettiin käyttöön v. 1846. Tässä uusklassillisessa kirkossa on 2000 istumapaikkaa.

Kirkon kaksiosainen alttaritaulu on Samuel Elmgrenin maalaama ja se pelastettiin aiemmasta kirkosta vuoden 1834 tulipalon alta. Taulun suurempi osa kuvaa Kristuksen ristiltäottoa ja pienempi ehtoollisen asettamista. Taulu siirrettiin kirkkoon v. 1974 ja aiemmin paikalla ollut taulu siirrettiin sakastiin. Kirkon romanttisen tyylisuunnan erinomaiset urut ovat Kangasalan Urkurakentamon valmistamat ja niissä on 45 äänikertaa. Tarkemmin uruista tästä linkistä.

Kirkossa on hiljainen leikkinurkkaus lapsille.

Kirkkokaari 1, 79100 Leppävirta

Messu - Partiolaisten kirkkopyhä

Partioviikkoon liittyvä partiolaisten kirkko. Messu on kuultavissa nettiradion kautta.

Kirkkokaari 1, 79100 Leppävirta

Messu on kuultavissa nettiradion kautta