Toinen pysäkki, Koulutus


Kivelän koulu (Laivurintie 19)


Kolutus on ollut osa leppävirtalaisten elämänpolkua jo kauan: Sorsakoskelle perustettiin Sorsakosken sahan kansakoulu, joka avasi ovensa 1.10.1862. Leppävirran tyttökansakoulu perustettiin 21.1.1872 Pekka Kansasen huoneissa Nikkilänmäellä. Vuodesta 1882 rakennettiin eri puolille pitäjää runsaasti kouluja
Nykyinen Kivelän yläaste ja lukio ovat kirkonkylässä keskeisellä paikalla. Pihapiirissä on myös aikanaan palaneen koulun peruskiviä muistona menneistä kouluajoista.
 

Oppiminen on Raamatussakin tärkeässä osassa, erityisesti Jumalan sanan ja tahdon opetteleminen. Ihmisen elämä on parhaimmillaan aina uuden oppimista.


Jos rakastat kuulemista, saat (oppia), ja jos kallistat korvasi, tulet viisaaksi. (Siirak 6:33)
 

Oppilaita istumassa koululuokassa, takaseinälle ripustettu piirrustuksia.

Katsaus kouluvuosiin

 

Muistatko vielä oman koulutiesi? Kiitä hyvistä kokemuksista ja ystävyyksistä. Katsele lempein silmin nuorta itseäsi, siellä ovat aluillaan se, mikä sinusta on tullut nyt.


Jos kouluaikasi on sisältänyt pelkoa tai vaikeita aikoja, kiusaamista, rukoile, että Jumala hyvyydessään auttaisi pääsemään niistä yli. Joskus se on pitkä ja kivuliaskin prosessi, joka voi vaatia toisen ihmisen tukea ja apua.

Rukous

Taivaan Isä, olemme kaikki sinun lapsiasi suuressa perheessäsi. Anna meille halu kunnioittaa toinen toisiamme erilaisina ja sinun luominasi persoonina. Sinun luomasi maailma on rikas ja kaunis. Vaikuta meissä ilo kannustaa erilaisia tovereitamme. Anna meille rohkeutta puolustaa kiusattua ja huolehtia jokaisen hyvästä mielestä. Näin tuomme Sinun rakkautesi ja läsnäolosi todeksi elämässämme. Kiitos kaveruudesta ja kiitos, että kuulet meitä.