Uutiset

Tällä sivulla kerromme seurakunnan toimintaan liittyviä uutisia: henkilömuutoksia, tiloihin liittyviä uudistuksia ja muuta, mikä ansaitsee tulla uutisoiduksi.

Uutislistaukseen

Seurakunta kartoittaa hautausmaiden hautojen hallinta-aikoja

Leppävirran seurakunnalla on yhdeksän hautausmaata, joihin haudataan vainajia vuosittain. Seurakunta on uusinut hautakarttaohjelman ja tietojen tarkastusta tehdään hautarekisterissä, sekä hautausmailla. Samalla kartoitetaan hautojen hallintaoikeus. 
 

Kuvassa hautausmaan portilla sijaitseva rakennus, jonka oven päällä iso valkoinen risti

Seurakunnan hautausmailla on vanhoja hautoja, joilla on ainainen hautaoikeus tai 25-vuoden hautaoikeus. Kirkkolain mukaan hautaoikeus pitää olla voimassa. Mikäli hallinta-aika on päättynyt, niin sitä on mahdollista jatkaa. 


Kartoitus aloitetaan keväällä Nikkilänmäen hautausmaalta. Siellä on yli sata hautaa, joiden hallinta-aika on päättynyt, mutta omaisten yhteystiedot eivät ole seurakunnassa ajan tasalla. 
Näille haudoille laitetaan kartoituksen yhteydessä tiedote, että omainen ottaisi yhteyttä seurakuntaan. Tiedotteet ovat haudalla vuoden, jotta keväällä ja syksyllä hautoja hoitamaan tulevat ehtivät nähdä ne. Kartoitusta jatketaan työaikaresurssien suomissa puitteissa seuraavien hoitokausien aikana. 
Mikäli omaisia ei tavoiteta tai hallinta-aikaa ei jatketa, niin hautaoikeuden haltijalle tarjotaan kuulutusmenettelyn kautta tilaisuus poistaa haudalta muistomerkki. Hautoja ei oteta uudelleen käyttöön ennen kuin tämä koko prosessi on käyty läpi.

 

Mikäli hautojen hallinta-ajasta ei ole tietoa, niin voi ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon (puh 040 176 3555) avoinna ma,ti,to 9-15  tai sähköpostilla leppavirran.seurakunta@evl.fi

6.5.2024 10.02