Käsikellokonsertti

la 21.5. klo 19.00
Konserttijuliste, jossa sinisissä kehyksissä kuva nuorista käsikellot käsissään ulkona

Leppävirran kirkko

Käsikelloyhtye Vivon kevätkonsertti

Vivo soittaa harvinaisia käsi-kello- ja chimekello –instrumentteja. Vivon soittajat ovat soittaneet yhdessä käsikelloja jo toista-kymmentä vuotta ja esiintyneet Vivo –nimellä vuodesta 2015 lähtien. Yhtyeen harjoituskaupunkina toimii yleensä Kuopio, johon eri kaupungeissa asuvat soittajat kokoontuvat. Vivossa soittaa ammattilaisia ja musiikkia pitkään harrastaneita musiikin osaajia ja Vivo esiintyy säännöllisesti kotimaassa sekä ulkomailla. Vivo on osallistunut myös Talent Suomi -kilpailuun vuonna 2021.

Käsikellot ovat lähtöisin 1600-luvun Englannista. Nykyään niitä soitetaan paljon myös Yhdysvalloissa ja Japanissa. Käsikelloyhtye Vivolla on käytössään vähän yli 5+2 oktaavia käsikelloja ja 6 oktaavia chimekelloja eli yhteensä 161 kelloa. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu niin klassista kuin hengellistä käsikellomusiikkia. Kappaleissa käytetään monipuolisia käsikellojen soittamisen tekniikoita sekä chimekelloja rinnakkaissoittimina.

Yhtyettä johtaa Seppo Kirkinen. Ohjelma 10 €.

• Musiikki Musiikki