Savolaisen Osakunnan Laulajien joulukonsertti

Jouluinen seimi
Leppävirran kirkko

Savolaisen Osakunnan Laulajien joulukonsertti kirkossa, johtaa Noora Hirn.

Savolaisen Osakunnan Laulajat (SOL) on helsinkiläinen opiskelijakuoro, joka koostuu lähes 40 laulajasta. Kuoro on suurin ja vanhin Helsingin yliopiston Savolaisen Osakunnan alaisuudessa toimivista kerhoista. Valtaosalla laulajista on kotipaikka tai juuret Savossa.

Jokavuotinen adventtikiertue on “sollilaisille” vuoden ehdottomia kohokohtia. Perinne on pitkä, sillä ensimmäiset kiertueet Savoon tehtiin jo vuonna 1937, vain viisi vuotta perustamisen jälkeen. Kuorolle on aina ollut tärkeää viedä laulun iloa kotiseuduille, ja se vierailee monipuolisesti eri puolilla Etelä- ja Pohjois-Savoa.

Savolaisen Osakunnan Laulajien joulukiertueen ohjelmisto rakentuu pitkälti rakkaiden tuttujen joululaulujen varaan: En etsi valtaa, loistoa, Arkihuolesi kaikki heitä, Jouluyö, juhlayö, Kello löi jo viisi, Maa on niin kaunis ja niin edelleen. Mausteena kuullaan muun muassa Jonna Vehmasen tunnelmallinen Ave Maria, Peter Wilhouskyn vauhdikas Carol of the bells sekä Morten Lauridsenin mietiskelevä O magnum mysterium.

Ohjelma 15 €/ 10 €.