Vox Polaris -kuoron konsertti

Leppävirran kirkko

Vox Polaris -kuoron Responsorio-konsertti, johtaa Jaana Turunen. Ohjelma maksullinen.

Vox Polaris -kuoro toteuttaa keväällä ja syksyllä 2021 Responsorio-konsertteja Pohjois-Savon kirkoissa. Responsorio tarkoittaa kristillisessä kirkkoperinteessä käytettyä vuorolaulua. Konsertin nimenä se viittaa vuoropuheluun, jota käydään ajan sillan yli vanhan musiikin ja nykymusiikin välillä.

Vanhalla musiikilla viitataan yleensä keskiajan-, renessanssin- ja varhaisbarokin musiikkiin. Ajallisesti vanha musiikki kattaa hyvinkin yli tuhat vuotta, aina antiikista noin 1600-luvulle. Joskus mukaan luetaan myös barokin, rokokoon ja klassisimin ajat, varsinkin silloin, kun musiikin esittämisessä käytetään ns. periodisoittimia ja aikakauden esityskäytäntöjä. Tässä konsertissa vanhalla musiikilla viitataan lähinnä myöhäiskeskiajan ja renessanssin aikakausiin.

Nykymusiikilla tarkoitetaan yleensä meidän aikakautemme säveltäjien säveltämää musiikkia. Tässä konsertissa käytämme termiä väljästi, sillä menneisyyden kaikuihin vastaavat myös varhaisen modernismin aikakauden säveltäjät.