Rippikoululaisia istumassa vieritysten lattialla, virsikirjat käsissään. Hartaushetki.

RIPPIKOULUTIEDOTE järjestörippikouluun osallistuville

Hyvä järjestöleiriläinen ja huoltajat,

Elämme varsin poikkeuksellisia aikoja, lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat monessa perheessä menneet uusiksi, nuorille etäkoulunkäynti alkaa jo olla uusi normaali. Seurakunnan toiminta, myös rippikoululaisten tapaamiset sekä merkinnänhaut, ovat tauolla toistaiseksi ainakin toukokuun loppuun asti. Ymmärrettävästi moni perhe kantaa huolta nuoren rippikoulun suorittamisesta ja ja siihen liittyvästä tutustumisjaksosta omaan kotiseurakuntaan.

Liitymme piispainkokouksen näkemykseen, että rippikoulut toteutetaan mahdollisimman normaalisti, kuitenkin tilanteen mahdollistamalla, turvallisella tavalla.

Piispainkokous on ke 15.4. päättänyt, että nykyisessä poikkeusoloissa kesän 2020 rippikoululeirien lähiopetusta eli etukäteistapaamisia sekä itse leirejä siirretään myöhemmäksi sekä käytetään etäopetusta tukitoimena.

Tämän päätöksen perusteella järjestöleiriläiset saavat saavat kotiseurakuntansa toimintaa koskevia ennakkotehtäviä, jotka palautetaan tehtävien mukana tulevan ohjeen mukaisesti. Materiaalin haku kuittaa yhden merkinnän rippikoulukorttiin.

Materiaali jaetaan to 14.5. klo 15 – 18 välillä Vanhassa pappilassa siten, että järjestöleiriläiset hakevat materiaalinsa Ruustinnansalista.

Seuraamme hallituksen ja sen myötä piispainkokouksen ohjeita. Tarvittaessa olemme yhteydessä teihin järjestöleiriläisten perheisiin. Seuratkaa tiedotteitamme täällä kotisivuillamme. Tänne tulee lisätietoa ennakkotehtävistä to 14.5. jälkeen.

Jos on kysyttävää, ottakaa yhteyttä! Vastaan mielelläni kysymyksiin.

Olemme kaikki ’samassa veneessä’ eli elämme yhdessä poikkeustilanteen keskellä. Asioiden edistyminen vaatii meiltä kaikilta positiivista joustoa sekä asennetta vaan yhdessä tästäkin selvitään!

Ystävällisin terveisin

Sanna & rippikoulutiimi eli Antti ja Kirsti, Tero, Mirja ja Sari, Satu-kanttori, Pia- ja Mira –diakonit