Nuoret pelaamassa ulkona nurmikolla

KORONA JA RIPARIKORTIN MERKINNÄT JOULUKUUSSA

Itä-Suomen aluehallintoviraston uusimman (12.2.2020) kokoontumisrajoituksen (max. 20hlö) myötä jatkuvat kokoontumisrajoitukset ja ovat voimassa 22.4.2021 asti.

Seuraa tätä tiedotuspalstaa, päivitämme tänne ajanmukaista tietoa ja toimintaohjeita koskien rippikoululaisia ja merkintöjen hakua.

Messut - kokoontumisrajoitusten aikana vietämme sanajumalanpalveluksia

Seurakunta järjestää normaalisti messut sunnuntaisin pääkirkossa klo 10. Messuun osallistuvien toivotaan käyttävän maskia sekä huolehtivan hyvästä käsi-, aivastamis- sekä yskimishygieniasta. Kirkossa on jaossa maskeja tilaisuuteen osallistuville. Ehtoollista varten kasvoilta riisuttua maskia ei saa käyttää uudelleen. Seurakunta tarjoaa ehtoollisen vuoksi riisutun maskin tilalle uuden.

KIRKKO JAETTU LOHKOIHIN

Kirkko on jaettu lohkoihin, siten, että ristikkäiset käytävät jakavat permannon neljään lohkoon. Kussakin lohkossa voi olla enintään 20 henkilöä. Kirkkosalissa on 4 lohkoa ja yläkerrassa 2.  Joka toinen penkkirivi on käytössä ja penkeissä istuessa eri ruokakuntien välillä tulee olla 2m turvaväliä.  Henkilömäärän ylittäessä joudumme ohjaamaan ylimääräiset takaisin kotimatkalle.

Pääovesta käydään kahteen takimmaiseen lohkoon. Pohjoisen puolen sivuovesta kuljetaan kirkkosalin vasemmanpuoleiseen etulohkoon sekä vasemman puolen parvelle. Etelän puolen sivuovesta oikeanpuoleiseen etulohkoon ja oikean puolen parvelle.

Kirkkosaliin tullessa tulee käyttää maskia ja käsidesiä.

****************

Rippikoulun infotiedotteen löydät tästä.

Kotikirje löytyy tästä

Rippikoulu jakaantuu useampaan jaksoon:

- Teemapäiviin: Riparimessu, Riparikonsertti, opiskelupäivät
- Jumalanpalvelus- ja nuorisotoiminnan jaksoon
- Intensiivijaksoon: leirijakso
- Konfirmaatioon

Huoltajia kutsutaan mukaan eri tilaisuuksiin sekä vanhempainiltaan keväällä.

Rippikoulukortti

Seurakuntaan tutustumisjakson ajaksi leiriläinen saa oman rippikoulukortin, johon kerätään merkintöjä eri tilaisuuksista. Kortista tulee pitää hyvä huoli, koska siihen kertyviä käyntejä ei kirjata muualle.

Rippikoulukortti on passi leirille, kannattaa täyttää sitä ahkerasti jo syksystä alkaen. Näin keväällä ei tule kiire saada korttia täyteen ennen viimeistä palautuspäivää.

Savuttomuus ja päihteettömyys

Kaikki leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Mikäli poltat tupakkaa tai sähkötupakkaa tai käytät nuuskaa, mieti huoltajiesi kanssa, miten selviydyt parhaiten ilman tupakkaa koko leirin ajan.

Leirit ovat myös päihteettömiä. Eli alkoholin ja huumaavien aineiden käyttö leirin aikana on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin ja leirin joutuu mahdollisesti keskeyttämään.

Letunpaistoa nuotiolla

Tietoa leirimaksusta

Kesäleiri yht. 70€:
sisältää elintarvikemaksun 8,75€/ pv. Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Majoitus, oppimateriaali ja opetus ovat sinulle ilmaisia.

Kirkkoon kuulumattomat ja ulkopaikkakuntalaiset:
Välittömien kustannusten mukainen täysihoitokorvaus 350€.

Leirimaksuvapautuksesta
Mikäli Leppävirran seurakunnassa kirjoilla olevan nuoren molemmat huoltajat ovat työttömiä, 70 €:n leirimaksusta saa vapautuksen anomuksen ja todistetun työttömyyden perusteella.

Maksuvapautusanomus toimitetaan talouspäällikkö Tiina Pehkoselle kirkkoherranvirastoon 31.3.2021 mennessä työttömyystodistuksen ja/tai muun liitteen kera.

Leirilasku
Leirilasku lähetetään alkukevään aikana tai jaetaan viimeistään vanhempainillassa.