Nuoret pelaamassa ulkona nurmikolla

KORONA JA RIPARIKORTIN MERKINNÄT JOULUKUUSSA

Itä-Suomen aluehallintoviraston uusimman (12.2.2020) kokoontumisrajoituksen (max. 20hlö) myötä jatkuvat kokoontumisrajoitukset ja ovat voimassa 22.3.2021 asti.

Seuraa tätä tiedotuspalstaa, päivitämme tänne ajanmukaista tietoa ja toimintaohjeita koskien rippikoululaisia ja merkintöjen hakua.

Messut - kokoontumisrajoitusten aikana vietämme sanajumalanpalveluksia

Seurakunta järjestää normaalisti messut sunnuntaisin pääkirkossa klo 10. Messuun osallistuvien toivotaan käyttävän maskia sekä huolehtivan hyvästä käsi-, aivastamis- sekä yskimishygieniasta. Kirkossa on jaossa maskeja tilaisuuteen osallistuville. Ehtoollista varten kasvoilta riisuttua maskia ei saa käyttää uudelleen. Seurakunta tarjoaa ehtoollisen vuoksi riisutun maskin tilalle uuden.

KIRKKO JAETTU LOHKOIHIN

Kirkko on jaettu lohkoihin, siten, että ristikkäiset käytävät jakavat permannon neljään lohkoon. Kussakin lohkossa voi olla enintään 20 henkilöä. Kirkkosalissa on 4 lohkoa ja yläkerrassa 2.  Joka toinen penkkirivi on käytössä ja penkeissä istuessa eri ruokakuntien välillä tulee olla 2m turvaväliä.  Henkilömäärän ylittäessä joudumme ohjaamaan ylimääräiset takaisin kotimatkalle.

Pääovesta käydään kahteen takimmaiseen lohkoon. Pohjoisen puolen sivuovesta kuljetaan kirkkosalin vasemmanpuoleiseen etulohkoon sekä vasemman puolen parvelle. Etelän puolen sivuovesta oikeanpuoleiseen etulohkoon ja oikean puolen parvelle.

Kirkkosaliin tullessa tulee käyttää maskia ja käsidesiä.

KYNTTILÄKIRKKO

Rippikoulun ohjelmaan kuuluu kynttiläkirkko. Se voidaan toteuttaa turvallisesti ylläovean ohjeistuksen mukaan. Kirkkoon tullessa nuoret ohjataan istumaan lohkoihin (max 20 hlö), väh 2m välein toisistaan. Kirkosta poistutaan lohko kerrallaan.

Kynttiläkirkkoja vietetään ke 10.2. klo 18 sekä ke 24.3. klo 18. Rippikoulun ohjelmaan kuuluu yksi kynttiläkirkkokäynti.

Adventti-, Joulu- ja loppiaisajan merkinnän ehtii hakea aina 16.2. saakka.  Suosittelemme vahvasti merkinnän hakua lähempänä tuota aikaa.

Koronatilanteen selkiydyttyä, toivon mukaan keväämmällä, pyritään järjestämään yhteislaulutilaisuus, joka korvaa tämän menetetyn Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuden.

Konsertti

Merkinnän ehtii hakea kokoontumisrajoitusten jälkeen keväällä. Kaikki konsertit on peruttu 22.3.2021 saakka.

Jos mieleen nousee kysyttävää, vastaavat nuorenne rippikoulutyöntekijät mielellään kysymyksiinne. Yhteystiedot löytyvät rippikoulusivustolta leirikohtaisten infojen alta sekä Yhteystiedot -sivulta.

Valoisaa Joulun odotusta, koronasta huolimatta!

****************

Ilmoittautuminen on päättynyt. Mikäli et vielä ole ilmoittautunut, ota pikimmiten yhteys rippikouluvastaavaan p.040 5122460. Sinut sijoitetaan sille leirille, jolla on tilaa.

Rippikoulun infotiedotteen löydät tästä.

Ilmoittautumislomakkeen löydät tästä.

Kotikirje löytyy tästä

Rippikoulu jakaantuu useampaan jaksoon:

- Teemapäiviin: Riparimessu, Riparikonsertti, opiskelupäivät
- Jumalanpalvelus- ja nuorisotoiminnan jaksoon
- Intensiivijaksoon: leirijakso
- Konfirmaatioon

Huoltajia kutsutaan mukaan eri tilaisuuksiin sekä vanhempainiltaan keväällä.

Rippikoulukortti

Seurakuntaan tutustumisjakson ajaksi leiriläinen saa oman rippikoulukortin, johon kerätään merkintöjä eri tilaisuuksista. Kortista tulee pitää hyvä huoli, koska siihen kertyviä käyntejä ei kirjata muualle.

Rippikoulukortti on passi leirille, kannattaa täyttää sitä ahkerasti jo syksystä alkaen. Näin keväällä ei tule kiire saada korttia täyteen ennen viimeistä palautuspäivää.

Savuttomuus ja päihteettömyys

Kaikki leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Mikäli poltat tupakkaa tai sähkötupakkaa tai käytät nuuskaa, mieti huoltajiesi kanssa, miten selviydyt parhaiten ilman tupakkaa koko leirin ajan.

Leirit ovat myös päihteettömiä. Eli alkoholin ja huumaavien aineiden käyttö leirin aikana on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin ja leirin joutuu mahdollisesti keskeyttämään.

Letunpaistoa nuotiolla

Tietoa leirimaksusta

Kesäleiri yht. 70€:
sisältää elintarvikemaksun 8,75€/ pv. Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Majoitus, oppimateriaali ja opetus ovat sinulle ilmaisia.

Kirkkoon kuulumattomat ja ulkopaikkakuntalaiset:
Välittömien kustannusten mukainen täysihoitokorvaus 350€.

Leirimaksuvapautuksesta
Mikäli Leppävirran seurakunnassa kirjoilla olevan nuoren molemmat huoltajat ovat työttömiä, 70 €:n leirimaksusta saa vapautuksen anomuksen ja todistetun työttömyyden perusteella.

Maksuvapautusanomus toimitetaan talouspäällikkö Tiina Pehkoselle kirkkoherranvirastoon 31.3.2021 mennessä työttömyystodistuksen ja/tai muun liitteen kera.

Leirilasku
Leirilasku lähetetään alkukevään aikana tai jaetaan viimeistään vanhempainillassa.