Nuoret pelaamassa ulkona nurmikolla

Koronakoordinaatioryhmä totesi, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alue siirtyy epidemian kiihtymisvaiheeseen 26.7.2021 alkaen. Konfirmaatiojumalanpalveluksessa, samoin kuin muissakin messuissa, on käytettävä maskia ja pidettävä huoli turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Voimassa olevat alueelliset suositukset 26.7.2021 alkaen: Alueella on voimassa kiihtymistason maskisuositus, jonka mukaisesti maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa.

Valmistujais- ja rippijuhlissa maskia on tärkeää käyttää, mikäli turvavälien noudattaminen on vaikeaa. Jos vieraita on määrä saapua eri puolelta maata ja sellaisilta alueilta, joilla epidemiatilanne ei ole yhtä suotuisa kuin Pohjois-Savossa, on maskien käyttö erityisen tärkeää.

Muuntunut virus tarttuu herkemmin - pidä yli 2 metrin turvaväli ja vältä lähikontakteja.
Uudet muuntuneet koronavirusvariantit tarttuvat ja leviävät aiempaa koronavirusvarianttia nopeammin ja THL suosittelee nyt yli 2 metrin turvaväliä muihin ihmisiin. Lisäksi lähikontakteja tulisi vähentää entisestään.

Linkki Avin sivuille

****************

Rippikoulun infotiedotteen löydät tästä.

Kotikirje löytyy tästä

Rippikoulu jakaantuu useampaan jaksoon:

- Teemapäiviin: Riparimessu, Riparikonsertti, opiskelupäivät
- Jumalanpalvelus- ja nuorisotoiminnan jaksoon
- Intensiivijaksoon: leirijakso
- Konfirmaatioon

Huoltajia kutsutaan mukaan eri tilaisuuksiin sekä vanhempainiltaan keväällä.

Rippikoulukortti

Seurakuntaan tutustumisjakson ajaksi leiriläinen saa oman rippikoulukortin, johon kerätään merkintöjä eri tilaisuuksista. Kortista tulee pitää hyvä huoli, koska siihen kertyviä käyntejä ei kirjata muualle.

Rippikoulukortti on passi leirille, kannattaa täyttää sitä ahkerasti jo syksystä alkaen. Näin keväällä ei tule kiire saada korttia täyteen ennen viimeistä palautuspäivää.

Savuttomuus ja päihteettömyys

Kaikki leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Mikäli poltat tupakkaa tai sähkötupakkaa tai käytät nuuskaa, mieti huoltajiesi kanssa, miten selviydyt parhaiten ilman tupakkaa koko leirin ajan.

Leirit ovat myös päihteettömiä. Eli alkoholin ja huumaavien aineiden käyttö leirin aikana on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin ja leirin joutuu mahdollisesti keskeyttämään.

Kännykät

Leirillämme kännykät ovat käytössä vain rajoitetusti.  Kännykät kerätään talteen leirin alussa ja päivän aikana on pari keskitettyä aikaa, jolloin kännykkänsä saa kätyttöön. Yön ajan kännykät lepäävät omassa rauhassaan. Näin rauhoitamme oppimistilanteet ja yöunet paremmin.

Samalla voi opetella, mitä on olla ilman kännykkää.

Letunpaistoa nuotiolla

Tietoa leirimaksusta

Kesäleiri yht. 70€:
sisältää elintarvikemaksun 8,75€/ pv. Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Majoitus, oppimateriaali ja opetus ovat sinulle ilmaisia.

Kirkkoon kuulumattomat ja ulkopaikkakuntalaiset:
Välittömien kustannusten mukainen täysihoitokorvaus 350€.

Leirimaksuvapautuksesta
Mikäli Leppävirran seurakunnassa kirjoilla olevan nuoren molemmat huoltajat ovat työttömiä, 70 €:n leirimaksusta saa vapautuksen anomuksen ja todistetun työttömyyden perusteella.

Maksuvapautusanomus toimitetaan talouspäällikkö Tiina Pehkoselle kirkkoherranvirastoon 31.3.2021 mennessä työttömyystodistuksen ja/tai muun liitteen kera.

Leirilasku
Leirilasku lähetetään alkukevään aikana tai jaetaan viimeistään vanhempainillassa.