Rippikoulutiedote 2022: tietoa leiriajankohdista sekä ilmoittautumisesta

Hei! Pysy kärryillä!

eli seuraa tätä palstaa, sillä tänne laitamme kaikkia riparilaisia koskevia tiedotteita. Myöhemmin syksyllä avataan leiriryhmän omat palstat, jossa jokainen ryhmä saa itseään koskevia tiedotteita.

Rippikouluun 2023 ilmoittautumislomakkeet lähetetään kotiin syyskuun aikana ja ne on palautettava kirkkoherranvirastoon pe 14.10. mennessä.

Ilmoittautumislomakkeen voit myös tulostaa tästä

Rippikoulun infon löydät tästä

Ensimmäinen tapaaminen on su 30.10. klo 14 Riparijumiksessa Leppävirran kirkossa

Jos et pääse osallistumaan johonkin tapaamiseen, ilmoita poissaolostasi ja sovi korvaavuudesta leiripappisi kanssa.

Riparilla tavataan!

Rippikoulukortti

Seurakuntaan tutustumisjakson ajaksi leiriläinen saa oman rippikoulukortin, johon kerätään merkintöjä eri tilaisuuksista. Kortista tulee pitää hyvä huoli, koska siihen kertyviä käyntejä ei kirjata muualle.

Rippikoulukortti on passi leirille, kannattaa täyttää sitä ahkerasti jo syksystä alkaen. Näin keväällä ei tule kiire saada korttia täyteen ennen viimeistä palautuspäivää.

Tästä voit avata ohjeen rippikoulukortin täyttöön ja käyttöön.

Savuttomuus ja päihteettömyys

Kaikki leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Mikäli poltat tupakkaa tai sähkötupakkaa tai käytät nuuskaa, mieti huoltajiesi kanssa, miten selviydyt parhaiten ilman tupakkaa koko leirin ajan.

Leirit ovat myös päihteettömiä. Eli alkoholin ja huumaavien aineiden käyttö leirin aikana on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin ja leirin joutuu mahdollisesti keskeyttämään.

Kännykät

Leirillämme kännykät ovat käytössä vain rajoitetusti.  Kännykät kerätään talteen leirin alussa ja päivän aikana on pari keskitettyä aikaa, jolloin kännykkänsä saa käyttöön. Yön ajan kännykät lepäävät omassa rauhassaan. Näin rauhoitamme oppimistilanteet ja yöunet paremmin.

Samalla voi opetella, mitä on olla ilman kännykkää.

Rippikoulu jakaantuu useampaan jaksoon:

- Teemapäiviin: Riparimessu, Riparikonsertti, opiskelupäivät
- Jumalanpalvelus- ja nuorisotoiminnan jaksoon
- Intensiivijaksoon: leirijakso
- Konfirmaatioon

Huoltajia kutsutaan mukaan eri tilaisuuksiin sekä vanhempainiltaan keväällä.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia