Rippikoulutiedote 2022: tietoa leiriajankohdista sekä ilmoittautumisesta

Hei!

Tässä alla olevasta linkistä voit lukea rippikouluikäluokalle (v 2007 syntyneet) lähetetyn Riparitiedotteen 2022.

Rippikouluun voit sähköisesti vielä ilmoittautua seuraavasta linkistä:    ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Pysy kärryillä
eli seuraa tätä palstaa, sillä tänne laitamme kaikkia riparilaisia koskevia tiedotteita. Myöhemmin syksyllä avataan leiriryhmän omat palstat, jossa jokainen ryhmä saa itseään koskevia tiedotteita.

Klikkaa seuraavasta auki Riparitiedote 2022

Tästä voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen

Jos olet syntynyt jonain muuna vuonna kuin 2007 ja haluat riparille,
on sitäkin tärkeämpää sinun seurata tätä palstaa. Saat kotipostia vain, jos ilmoitat siitä kirkkoherranvirastoon ja pyydät lähettämään itsellesi riparipostia.

Kesällä 2022 tarjolla myös rovastikunnallinen rippikoulu erityistä tukea tarvitseville, tiedustelut Sari Tawast 0407571888

Tärkeitä päivämääriä:

Urkutunti ja opetuspäivä: 1. ja 2. leiri 23.1. klo 9 alkaen kirkossa, työskentely jatkuu messun jälkeen.

Urkutunti ja opetuspäivä: 3. leiri  30.1.  klo 9 alkaen kirkossa, työskentely jatkuu messun jälkeen.

Jos et pääse osallistumaan johonkin tapaamiseen, ilmoita poissaolostasi ja sovi korvaavuudesta leiripappisi kanssa.

Riparilla tavataan!

Rippikoulukortti

Seurakuntaan tutustumisjakson ajaksi leiriläinen saa oman rippikoulukortin, johon kerätään merkintöjä eri tilaisuuksista. Kortista tulee pitää hyvä huoli, koska siihen kertyviä käyntejä ei kirjata muualle.

Rippikoulukortti on passi leirille, kannattaa täyttää sitä ahkerasti jo syksystä alkaen. Näin keväällä ei tule kiire saada korttia täyteen ennen viimeistä palautuspäivää.

Tästä voit avata ohjeen rippikoulukortin täyttöön ja käyttöön.

Savuttomuus ja päihteettömyys

Kaikki leirimme ovat savuttomia ja päihteettömiä. Mikäli poltat tupakkaa tai sähkötupakkaa tai käytät nuuskaa, mieti huoltajiesi kanssa, miten selviydyt parhaiten ilman tupakkaa koko leirin ajan.

Leirit ovat myös päihteettömiä. Eli alkoholin ja huumaavien aineiden käyttö leirin aikana on kielletty. Kiellon rikkomisesta seuraa yhteydenotto kotiin ja leirin joutuu mahdollisesti keskeyttämään.

Kännykät

Leirillämme kännykät ovat käytössä vain rajoitetusti.  Kännykät kerätään talteen leirin alussa ja päivän aikana on pari keskitettyä aikaa, jolloin kännykkänsä saa käyttöön. Yön ajan kännykät lepäävät omassa rauhassaan. Näin rauhoitamme oppimistilanteet ja yöunet paremmin.

Samalla voi opetella, mitä on olla ilman kännykkää.

Rippikoulutiedote 2022: tietoa leiriajankohdista ja ilmoittautumisesta
Rippikoulutiedote 2022

Rippikoulu jakaantuu useampaan jaksoon:

- Teemapäiviin: Riparimessu, Riparikonsertti, opiskelupäivät
- Jumalanpalvelus- ja nuorisotoiminnan jaksoon
- Intensiivijaksoon: leirijakso
- Konfirmaatioon

Huoltajia kutsutaan mukaan eri tilaisuuksiin sekä vanhempainiltaan keväällä.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia