Nettiradio

Nettiradion kautta voit seurata suorana Leppävirran kirkosta siellä toimitettavia jumalanpalveluksia. Huom. Jumalanpalveluksia ei nauhoiteta, eli nettiradio toimii vain suorana lähetyksenä.

Linkki nettiradioon sekä mobiililaitteella että tietokoneella kuunnellessa aukeaa tästä.

Mikäli linkki ei heti aukea, odota hetki ja koeta uudelleen. Linjalla voi hetkittäin olla ruuhkaa, erityisesti juuri jumalanpalveluksen alkaessa.

Jeesus, Pahan vallan voittaja

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25:15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.

Erityisesti tämän hetken 3. vuosikerran tekstien perusteella aihe liittyy myös laajemmin Jeesuksen merkitykseen ihmiskunnalle.

Virret

316: 1-
923: 1, 2, 5

Kolehtikohde:

Oman seurakunnan diakonian hätäaputilille niiden leppävirtalaisten auttamiseksi, jotka ovat eri syistä joutuneet taloudelliseen ahdinkoon.

Tiedot löytyvät alapuolelta.

Toteuttamassa:

Liturgia ja saarna: Matias Kuutti
Avustava pappi: Antti Viisteensaari
Kanttori: tuuraa Lilja Airas

Rukous silloin, kun ei pääse ehtoolliselle

Herra Jeesus,
uskon, että olet läsnä sakramentissasi
ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan.
Koska juuri nyt en voi, rukoilen sinua:
tule silti luokseni Vapahtajana,
syntien anteeksiantajana,
lohduttajana.
Tahdon seurata sinua, Jumalan Karitsa,
minne ikinä minut vietkin,
ja rakastaa sinua yli kaiken,
ja lähimmäistäni niin kuin itseäni.
Ole ylistetty, Herra Jeesus Kristus!
Aamen.

Hätäaputili

Diakonian hätäaputilille kootaan kolehteja ja esim. merkkipäivämuistamisia, joilla autetaan erityisesti niitä leppävirtalaisia jotka vaikean elämäntilanteen ja muun avun riittämättömyyden takia ovat hätätilassa.

Tilin numero on FI80 5230 0140 0529 95

Rahankeräyslupa:  RA/2020/1481, Poliisihallitus 20.11.2020.

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal. 6:2

Leppävirran kirkon alttaritaulun alaosa, Jeesus ja opetuslapset viimeisellä ehtoollisella