Nettiradio

Nettiradion kautta voit seurata suorana Leppävirran kirkosta siellä toimitettavia jumalanpalveluksia.

Linkki nettiradioon tietokoneella kuunnellessa aukeaa tästä.

Linkki nettiradioon mobiililaitteella kuunnellessa aukeaa tästä. (Tätä voi kokeilla myös tietokoneen kautta, jos toinen linkki ei tunnu toimivan hyvin)

Mikäli linkki ei heti aukea, odota hetki ja koeta uudelleen. Linjalla voi hetkittäin olla ruuhkaa, erityisesti juuri jumalanpalveluksen alkaessa.

1.Adventtisunnuntain messu: Kuninkaasi tulee nöyränä

Messussa luetaan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Virret

328: 4
3: 2,6
6:1-2

Muu musiikki:

Psalmi: (Musaryhmä): Kuningasten kuninkaalle

Päivän virsi vuorovirtenä: VK 3 Hoosianna, huudetaan (Kirkkokuoron säkeistöt 1 ja 3, srk 2 ja 6)

Ehtoollismusiikki: Palmunlehviin peittyy maa  ja Katso, kuka ratsastaa (Musaryhmä) sekä Pyhä, pyhä, pyhä (Kirkkokuoro)

Päätösmusiikkina Jakoleff: Aamen (Kirkkokuoro)

Liturgi Sanna Ryytty
Kanttori Anne-Mari Kraft
Kirkkokuoroa ja Musaryhmää johtaa kanttori Satu Rissanen
Avustavat papit Antti Viisteesaari ja Matias Kuutti

Voit halutessasi tehdä lahjoituksen Kirkon Ulkomaanavun lahjoitustilille, jonka avulla autetaan kehitysmaiden köyhimpiä perheitä ja katastrofien uhreja. Kiitos lahjastasi!

Saaja: Kirkon Ulkomaanapu
Op FI08 5723 0210 0215 51
Viesti: Lahjoitus

tai

näin teet lahjoituksen MobilePaylla:

1. Avaa MobilePay-sovellus
  2. Syötä summa, jonka haluat lahjoittaa
  3. Syötä 5-numeroinen lyhytnumero
    79555: köyhimmät perheet
    10224: katastrofien uhrit
  4. Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä

Rukous silloin, kun ei pääse ehtoolliselle

Herra Jeesus,
uskon, että olet läsnä sakramentissasi
ja tahtoisin ottaa sinut siinä vastaan kuin juhlavieraan.
Koska juuri nyt en voi, rukoilen sinua:
tule silti luokseni Vapahtajana,
syntien anteeksiantajana,
lohduttajana.
Tahdon seurata sinua, Jumalan Karitsa,
minne ikinä minut vietkin,
ja rakastaa sinua yli kaiken,
ja lähimmäistäni niin kuin itseäni.
Ole ylistetty, Herra Jeesus Kristus!
Aamen.

Leppävirran kirkon alttaritaulun alaosa, Jeesus ja opetuslapset viimeisellä ehtoollisella