27.3. Täsmennyksiä

Toistaiseksi jumalanpalvelukset toteutetaan ilman kokoontuvaa seurakuntaa. Niitä voi kuunnella tietokoneella tai matkapuhelimella internetsivujemme kautta. Leppävirran kirkko on avoinna henkilökohtaista hiljentymistä varten sunnuntaisin klo 11 - 13. Tällöin on myös mahdollista tavata pappia. Pidämme kuitenkin turvallisen välimatkan. Epidemian aikana pappien ja diakonien kanssa on paras keskustella puhelimitse: Antti Viisteensaari 040 354 2207, Kirsti Tapanainen 040 758 0494, Sanna Ryytty 040 512 2460, Teppo Ritari 040 550 8200, Pia Huovinen 040 705 4642, Mira Hahtala-Säde 040 581 1282.


Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautajaiset toteutetaan erityistä varovaisuutta noudattaen ja läsnäolijoiden määrää rajoittaen. Kaikki muut seurakunnalliset tilaisuudet perutaan toistaiseksi.  Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaisin (ei 13.4.), tiistaisin ja torstaisin klo 9 -15 ajanvarauksella, puh. 040 176 6263. Koronaepidemian aikana emme ota odotustilaan henkilöitä. Pyrimme hoitamaan välttämättömät kohtaamiset vain yhden tai kahden henkilön kanssa kerrallaan.


Seurakunnan kaikkiin työntekijöihin voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. sähköpostiosoitteet ovat: etunimi.sukunimi@evl.fi, yhteystiedot ym. löytyy kotisivuiltamme leppavirranseurakunta.fi

 

18.3. Kirkkoherran tervehdys

Korona!

 

Kuten kaikki tiedämme, parhaillaan me elämme erityistä epävarmuuden aikaa. Toki ihmiselämään on aina kuulunut ja kuuluu monenmoista koettelemusta. Mutta tämä koronaepidemia vaikuttaa koko kansan tavalliseen arkeen enemmän kuin mikään muu sotien jälkeen koettu.

Matkat on peruttu, useimmat yleisötilaisuudet samoin. Väentungoksia pitää karttaa, kättelyä ja pärskimistä välttää. Työhön ja päivittäisiin askareisiin tulee muutoksia. Epätietoisina pohdimme, kuinka moni sairastuu? Entä kuinka moni kuolee? Sairastunko minä, entä läheiseni? Kuinka meidän oikein käy?  

Me tiedämme, että ilman mitään erityisiä epidemioita Suomessa kuolee joka vuosi noin 50 000 ihmistä. Tästä huolimatta kukaan ei voi kieltää sitä, että Korona on nyt tehnyt elämästämme aivan yllättäen uudella tavalla arvaamatonta. On aivan eri asia tietää elämän yleinen hauraus ja rajallisuus, kuin kohdata sen arvaamattomuus tällä tavoin.

Onneksi meillä Suomessa terveydenhoito ja hygienia ovat maailman huippua. Me osaamme ottaa viranomaisten ohjeista onkeen, ja meille suomalaisille jos keille, pienen välimatkan pitäminen toisiimme on suorastaan luontaista.

Aivan erityisen ilahduttavaa oli kuulla presidenttimme Sauli Niinistön ajatuksia tilanteesta.  Muun muassa hän ilmaisi olevansa toiveikas sen suhteen, että ihminen alkaa vaikeissa olosuhteissa nähdä oman napansa ulkopuolelle.

Tämä on itse asiassa juuri sitä, mitä kristillinen moraali meiltä vaatii ja Jumala odottaa. Voisimme lähteä liikkeelle vaikka siitä, että soittelemme niille tutuille, jotka ovat yksin kotona.

Seuraavaksi voisimme tarjoutua käymään kaupassa ja apteekissa riskiryhmään kuuluvien puolesta, eli niiden puolesta, joilla on sekä perussairauksia että kosolti ikää.  Jo näissä toteutuu presidenttimme toinen ajatus: vaikka otamme fyysistä etäisyyttä voimme silti lähestyä toisiamme henkisesti.

On aivan luonnollista, että tässä tilanteessa kannamme huolta sekä itsestämme että lähimmäisistämme. Liiallinen huoli tekee elämästä kuitenkin tuskallista. Liialliseen huoleen on kuitenkin käypä lääke. Se on luottamus.

Meidän sopii luottaa toisiimme ja viranomaisiimme, mutta ylitse kaiken meidät on jo kasteessa kutsuttu luottamaan ikiaikojen Jumalaan, elämän antajaan ja ylläpitäjään Jeesuksessa Kristuksessa.

Tätä luottamusta ilmentää oivallisesti tutun paimenpsalmin 23 sanat: “Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.”

Me saamme omistaa sydämen rauhan siinä luottamuksessa, että kuinka kävisikin, meillä on aina toivo ja tulevaisuus Jumalassa. Rukous ja usko häneen on ollut kansamme voimana monenmoisissa koettelemuksissa. Ja aina se on kestänyt.  

Teppo Ritari

kirkkoherra

 

 

17.3. klo 8:30

 

Korona-epidemian viivyttämiseksi rajoitamme toimintaamme:
Jumalanpalvelukset toimitetaan pääkirkossa ilman kokoontuvaa seurakuntaa (jumalanpalvelusta voi seurata nettikirkon kautta). Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on avoinna 11-13 hiljentymistä varten, paikalla on myös pappi, jonka kanssa voi keskustella. Tällöin on myös mahdollista keskustella papin kanssa. Pidämme kuitenkin turvallisen välimatkan. 

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautajaiset toteutetaan erityistä varovaisuutta noudattaen. 


Kaikki muut seurakunnalliset tilaisuudet perutaan toistaiseksi. 
Lisätietoja saa puhelimitse työntekijöiltä.

 

16.3.

Valtioneuvoston 16.3. päättämien uusien rajoitusten pohjalta piispat ovat päättäneet, että jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi.

Oman seurakuntamme sanajumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa nettiradion kautta normaalisti su klo 10. Valtakunnalliset jumalanpalvelukset kuuluvat YLE1 -radiossa perinteisesti.  

Kirkolliset toimitukset (hautaan siunaaminen, avioliittoon vihkiminen sekä kaste) hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Toimituksissa voi olla paikalla enintään noin 10 ihmistä.

Seurakunnan koko muu toiminta on tauolla toistaiseksi. Myöskään rippikoululaisille merkintöjen hakeminen rippikoulukorttiin ei toistaiseksi onnistu. Muutoksista tiedotetaan seurakunnan verkkosivuilla. Leiriryhmien vetäjät ovat rippikoululaiseen ja huoltajiin yhteydessä maalis-huhtikuun aikana.  Seuraamme tiiviisti epidemiatilannetta ja informoimme tarvittaessa huoltajia mahdollisista muutoksista.

Pyydämme olemaan yhteyksissä seurakunnan työntekijöihin puhelimitse tai sähköpostitse erilaisissa kysymyksissä ja huolissa. Työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Pidetään huoli toisistamme ja itsestämme huolehtimalla käsihygienista ja noudattamalla annettuja ohjeita.

"Herra varjelee kaikki sinun askeleesi, sinun lähtösi ja tulosi nyt ja aina." -Ps 121:8

Taivaallisen Isämme siunausta päivääsi!

 

YouTube-video